Förarintyg

Plats Karlskrona

Det här är navigationskursen för dig som är nybörjare. Du får grundläggande kunskaper i navigation, sjömanskap och sjösäkerhet.

Boka kursen nu

Mål

Att ge dig grundläggande kunskaper i navigation, sjömanskap och sjösäkerhet. Efter avslutat och godkänt prov får du behörighet att framföra fritidsfartyg med en storlek upp till 12x4 meter.

Innehåll

  • Sjökort
  • Latitud och longitud
  • Distansmätning, fart, tid
  • Lägesbestämning, avdrift
  • Utprickning och fyrar Lanternor och dagsignaler, väder
  • Väjningsregler, manövrering
  • Knopar

Examination

Är frivillig, ingår inte i kursen utan äger rum ca en vecka efter kursens slut. Kostnad; ca 500:- betalning sker direkt till examinatorn. Vår lärare har gedigen kunskap i navigering och segling.

Tips/mervärde

De flesta försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkringen om du har Förarintyg. Intyget stämplas i din intygsbok från NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) efter godkänt prov, vilka anordnas efter varje kurs.

Ansökningsinformation

Vår kurs omfattar 30 lärarledda studietimmar vilket underlättar för dig att klara examinationen.

Kompl prisinfo

Kostnad för litteratur och examinationsavgift tillkommer.

Boris Höjer

Jag har alltid varit intresserad av folkbildning och vill lära ut min erfarenhet till människor som vill ha mer kunskap och ett säkrare och rikare båtintresse.

Boris är född och uppvuxen i Byxelkrok på norra Öland i en fiskarfamilj. Han har varit verksam som marinofficer i 44 år och är nu pensionär.

Under sin karriär har han hållit på med navigationsutbildning av värnpliktiga och blivande officerare i ca 34 år. Sedan slutet av 70-talet har Boris även hållit i olika navigationskurser för allmänheten på olika studieförbund. Hans studiecirklar innehåller både teori och praktik.

Boris Höjer

Har du frågor?

Kontakta Gunilla Olsson

gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Tid
06 okt 2020 - 08 dec 2020
Ti 18:30 - 20:45
Tillfällen
10
Plats
Ronnebygatan 42, 37133 Karlskrona
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1073581
Pris
2295 kr