Fartygsbefäl kl. 8

Plats Helsingborg

Tycker du om att spendera din fritid ute på sjön? Eller vill du utbilda dig för att arbeta yrkesmässigt i de minsta fartygen? Välkommen att botanisera bland våra kurser för båtlivet.

Boka kursen nu

Lägsta nationella yrkesbehörighet där examen medför rätt att föra fartyg om 20 (namnlös enhet) i inre fart. Behörigheten är för dig som till exempel vill föra en mindre taxibåt eller använda din båt i charter.

Kustskepparintyg är ett förkunskapskrav för denna kurs. Dessutom krävs det ett VHF-certifikat, genomgången utbildning i HLR samt radarintyg. Föreskrivna hörsel- och synkrav ska styrkas med ett förenklat läkarintyg (för sjöfolk). Prov ska genomföras av behörig examinator som är knuten till en sjöbefälsskola.

På kursen får du bland annat lära dig hantering av radar inklusive radarplotting, passagerarsäkerhet och bryggtjänstegörning samt säkerhetsrutinerna ombord. Sjölagsstiftningen är anpassad till kunskapskraven för denna behörighet. I kursen ingår dessutom tillgång till kustskepparintygskursen på distans för repetition.

Kursmaterialet uppgår till c:a 750 kronor (bok och navigationshjälpmedel). Kostnader för radarpraktik till sjöss och läkarintyg tillkommer.

Kursledare

Rainer Weich

Har du frågor?

Kontakta Pia Grönsund

pia.gronsund@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Trädgårdsgatan 25, 25224 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1103592
Pris
2292 kr