Förarintyg Distans

Plats Distans

Kursen äger rum helt på distans i Moodle.

Boka nu

Målgrupp


En kurs för dig som har intresse av att kunna framföra ett fritidsfartyg och vill lära dig mer om reglerna på sjön och som vill studera på distans.


Mål


Kursens mål är att ge dig grundläggande kunskaper i navigation, sjömanskap och sjösäkerhet. Efter avslutat och godkänt prov får du kunskaper att framföra fritidsfartyg med en storlek upp till 12x4 meter.


Innehåll

Sjökortet
Sjövett
Gradnät
Distans, fart och tid
Knopar
Kompass
Kurs och manövrering
Sjömärken, lanternor och signaler
Lägesbestämning och avdrift
Väjningsregler
Väder
Fyrar
Ansvar, sjösäkerhet och olycksfall


Arbetssätt


Kursen läses helt på distans via en kursplattform på nätet. För att kunna ta del av distansstödet krävs Internetuppkoppling.


Kursen är uppdelad i 8 studiepass och en kursplan beskriver hur man bör lägga upp sitt arbete.
En normal studietakt är 10 veckor. Du har tillgång till kursen under 6 månader från det att du får kallelsen.

Under kursens gång kommer det att läggas ut ytterligare övningsmaterial för dem som vill ha extra träning.
Flera av dessa övningar är avsedda att stimulera till kontakt mellan kursdeltagarna via ett speciellt diskussionsforum som finns på kursplattformen. Frågor man ställer till läraren via mail besvaras senast påföljande dag. 

Varje deltagare studerar individuellt.


Examinationen


Examinationen ligger utanför Folkuniversitetets åtagande och du måste själv kontakta NfBs förhörsförrättare på din hemort. Examination är nu också möjligt på distans. Information om hur examinationen kan göras lämnas i samband med materialutskicket från läraren.


Litteratur/material


Kursen bygger på ett specialframtaget material. Detta ingår inte i kursavgiften, men bör köpas till för att innehållet ska kunna tillgodogöras deltagaren på ett bra sätt. Kompendium och sjökort kostar 470:-. Bestick (passare, transportör och linjal) 269:-, Porto 119:- tillkommer. Vänligen meddela vid bokningen, om du vill beställa material och bestick. Kontaktuppgifterna finns längst ned på sidan.

På kursplattformen får man därutöver gratis tillgång till kompletterande material (noggranna illustrationer, rikligt med arbetsuppgifter och övningar, länkar till extramaterial, ett delprov och ett realistiskt slutprov).

Kompletterande prisinformation

Kursavgift är inklusive moms. Kostnaden för litteratur/material, som anges ovan, är inklusive moms.


Nöjd kund-garanti


Vi tillämpar nöjd kund-garanti på våra navigationskurser. Om du inte klarar ditt prov efter avslutad kurs, får du kostnadsfritt återigen tillgång till kursen på webben under en månad.

Tips/Mervärde


De flesta försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkringen om du har Förarintyg. Intyget stämplas i din intygsbok från NFB (Nämnden för båtlivsutbildning) efter godkänt prov.


Kursen administreras av Folkuniversitetet i Göteborg.

Kursledare

Christer Magnusson

Christer Magnusson arbetar sedan många år tillbaka med nautiska utbildningar på olika nivåer, till största delen i samarbete med Folkuniversitetet genom ett eget framtaget koncept för distansstudier. Christer är förhörsförrättare för Förarintyg, Kustskepparintyg, Radarintyg och SRC-certifikat hos NFB (Nämnden för Båtlivsutbildning) samt tentamensförrättare på Chalmers för Fartygsbefäl klass 8 och Maskinbefäl klass 8. Han är också kursansvarig inom Sjöräddningssällskapet för utbildningarna Fartygsbefäl klass 8, Maskinbefäl klass 8 och SRC-certifikat.

Christer har skrivit läroböcker för nautiska utbildningar och har pedagogisk erfarenhet från trettio års lärarverksamhet inom gymnasieskolan. 

När Christer inte håller i utbildningar arbetar han som befälhavare på passagerarfartyg i norra Vänern och han har många år bakom sig som redare.

Christer Magnusson är lärare i navigation på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
1
Första tillfället
kl -
Studietimmar
80
Kurs-ID
307063
Pris
1975 kr