Att umgås med träd: folktro och mytologi. Vandring Djurgården

Plats Stockholm

En inspirerande promenad i trädens tecken på Kungliga Djurgården. I skiftande höstfärger och vackra miljöer med bl.a. fina gamla ekar berättar vi om människans relation till träden utifrån svensk/europeisk folktro och mytologi, men också den roll träd och skog spelat i samhället.

Innehåll

Några ämnen vi går in på under promenaden är gårdens träd, träd vid vägar och märkliga träd, världsträdet, det lilla mänskliga samhället i stora skogen. Vi tar en kort paus med medhavd fika efter ungefär halva tiden.

Stadsdelen Djurgården – ön som hyste den gamla kungliga jaktparken – är en del av den Kungliga nationalstadsparken och har en rik och skiftande trädmiljö, känd för sina många gammelekar. Det gör att även insekts- och fågelfaunan är rik, här trivs t.ex. skogsduvan och kattugglan. 

Promenaden är ca 4 km lång och vi kommer röra oss relativt fort mellan de olika stoppen.

Ledare för denna vandring är trädguiden och trädkunskapsläraren Charlotte Manliusdotter.

Inga förkunskaper krävs!

Samling och utrustning

Klä dig efter väder, gärna med en extra tröja då vi står mycket still. Ha med dig egen fika och sittunderlag. Samlingsplats anges i kallelsen.

Kursledaren

Kursledaren och guiden Charlotte Manliusdotter är utbildad i trädkunskap vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Där har hon även studerat träd i folktro och mytologi samt har praktiserat trädguidning. Sedan många år tillbaka leder Charlotte dels botaniska, dels folkloristisk-mytologiska trädpromenader och lektioner vid olika folkhögskolor, föreningar och samfund.

Kursledare

Charlotte Manliusdotter

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
28 sep 2024 - 28 sep 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 28 sep 2024 kl 13:00-16:00
Studietimmar
4
Kurs-ID
118063
Pris
475 kr