Att umgås med träd: folktro och mytologi. Vandring

Plats Stockholm

En inspirerande promenad i trädens tecken på Långholmen. I öns vackra, skiftande miljöer, när träden börjar skifta färg, berättar vi om människans relation till träden utifrån svensk–europeisk folktro och mytologi, men också den roll träd och skog spelat i samhället.

Boka nu

Innehåll

Några ämnen vi går in på är vårdträd, märkliga träd och träd vid vägar, världsträdet, det lilla mänskliga samhället i stora skogen.

Vissa delar av Långholmen blev park i slutet av 1800-talet, men sedan fängelseverksamheten upphörde på 1970-talet är hela ön ett friluftsområde med både gammal bebyggelse och varierande, fina naturmiljöer.

Ledare för denna vandring är trädguiden och trädkunskapsläraren Charlotte Manliusdotter.

Inga förkunskaper krävs!

Samling och utrustning

Klä dig efter väder, gärna med en extra tröja då vi står mycket still. Ha med dig egen fika och sittunderlag. Samlingsplats anges i kallelsen.

Kursledaren

Kursledaren och guiden Charlotte Manliusdotter är utbildad i trädkunskap vid Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Där har hon även studerat träd i folktro och mytologi samt har praktiserat trädguidning. Sedan många år tillbaka leder Charlotte dels botaniska, dels folkloristisk-mytologiska trädpromenader och lektioner vid olika folkhögskolor, föreningar och samfund.

Kursledare

Charlotte Manliusdotter

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
7 okt 2023 - 7 okt 2023
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 7 okt 2023 kl 13:00-17:00
Studietimmar
5
Kurs-ID
107086
Pris
475 kr