Odla matsvamp

Plats Göteborg

Lär dig teoretiska grunder i att odla olika arter ätlig svamp och få skörd i flera år. Med halm, stockar, enkla verktyg och en grundförståelse för svampars livscykel får du mer varierad kost och bättre jord.

Boka kursen nu
Målgrupp
Alla som är intresserade av att odla mat, hjälpa naturliga miljöer att renas från skadeämnen, prova helt nya metoder i sin trädgård och lära sig mer om ett område med stor potential.

Mål
Att lära mer om hur du skapar en gynnsam miljö för att odla matsvamp utomhus hemma.

Innehåll
Du introduceras till svamparnas fascinerande värld och vi går igenom de enklaste metoderna för att odla matsvamp, liksom hur du sprider svamparna vidare till nya ytor.

Arbetssätt
Föreläsning, med inslag av praktisk demonstration.

Litteratur/material
Lärarens eget material.

Kursledare

Martin Hollmer

– Folkbildning och delande är grundpelare i hållbar matproduktion - i köket, laboratoriet, logistiken såväl som på fältet.

Martin Hollmer intresserar sig för hur produktion och förädling av mat kan göras mer hållbar. Han odlar för självhushåll och försäljning samt föreläser om fermentering och vilda ätliga växter. Till vardags arbetar han i en kooperativ ekolivs, och är med i förädlingsdelen av det matsvinnsfokuserade ResursRestaurangen.

Martin Hollmer

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
01 mar 2022 - 01 mar 2022
Ti 18:00 - 20:30
Tillfällen
1
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1119838
Pris
425 kr