Digital fotografering - Grundkurs

Plats Borås

Med fokus på kameran och fotografisk grundteknik. I denna kurs lär du dig grunderna i fotografering med digital systemkamera med fokus på dess funktioner och inställningar.

Boka kursen nu

I denna kurs lär du dig grunderna i fotografering med digital systemkamera med fokus på dess funktioner och inställningar. Digital fotografering är en grundläggande verktygskurs, dvs en praktisk kurs där du lär dig utnyttja kamerans funktioner för eget praktiskt fotografiskt arbete. Vi tar inte upp varje enskild kameras funktioner (eller tillhörande programvaror) på kursen. Vårt fokus ligger istället på kameran och fotografisk grundteknik med inslag av idémässiga aspekter av fotografisk bild.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller ovan fotograf. Du behöver en digital systemkamera eller mer avancerad kompaktkamera med möjlighet att fotografera med manuell inställning av exponering (tid och bländare), vitbalans, ISO med mera. Du behöver inga förkunskaper inom fotografi.

Mål
Målet med denna kurs är att du ska få kännedom om grundläggande teknik och kamerans funktioner.

Innehåll
Kursen introducerar kameran och du får lära dig hur du kan arbeta med olika inställningar för att påverka dina bilder utifrån din kunskapsnivå. I kursen ingår även moment av bildanalys, fototeori och praktiska övningar.

Arbetssätt
Genom eget fotografiskt arbete lär du dig att utnyttja funktionerna i din systemkamera. Kursen syftar till att öka förståelsen av hur du använder bländare och tid, skärpedjup, objektiv, vitbalans och blixt. I kursen introduceras begrepp som t.ex. komposition, riktningar och perspektiv och tips på hur du använder detta rent praktiskt.

Litteratur/material
Kompendier och stenciler som tillhandahålls av läraren.

Kursledare

Joakim Roos

Joakim Roos är en reportagefotograf som arbetat som fotograf i 30 år. Främst i Göteborgsområdet för Dagens Nyheter och Göteborgs Posten. Från och till har han rest i ca 40 länder på fotouppdrag, gett ut en fotobok och universitetetsadjunkt på JMG, bildjournalistik på Göteborgs universitet.

Joakim Roos

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 54

sandra.johannesson@folkuniversitetet.se

Tid
09 apr 2022 - 10 apr 2022
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Alingsåsvägen 6, 50438 Borås
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1116306
Pris
1675 kr