Klimatkunskap i praktiken: Skapa förändring för en bättre värld - Workshop med Climate Fresk

Plats Stockholm

Hur låter en spel/workshop för att lära dig om vetenskapen bakom klimatkrisen?

Boka nu

Allt fler förstår att vi befinner oss i en klimatkris, men vet inte vad det innebär eller vad de kan göra åt det. Vi är övertygade om att genom att lära sig grunderna i klimatvetenskapen – klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser – får människor en större förståelse för situationen, för de strukturella förändringar som behöver göras och kan lättare agera för en mer hållbar framtid.

Climate Fresk är ett kollaborativt spel baserat på vetenskapliga rapporter. I ett mindre team kommer du att upptäcka den stora bilden om klimatförändring och dess påverkan på våra samhällen. Spelet uppmuntrar deltagare att använda sig av kollektiv intelligens och kreativitet. Trots att ämnet är allvarligt brukar stämningen ändå vara god runt bordet, vilket ofta leder till intressanta och öppna diskussioner.

Inget bättre sätt att avsluta än Johan Rockströms ord (Vinterprat i P1): ”Sanningens tid är nu. Menar vi allvar eller inte? […] Vad vi gör idag avgör framtiden på jorden för alla barn, och deras barn.

 

Kursledare

Orsolya Peter-Acs

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 aug 2024 - 15 aug 2024
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 15 aug 2024 kl 17:30-20:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
116700
Pris
0 kr