Hållbara buketter – återbruk av växter

Plats Stockholm

Om hur du kan återbruka växter och delar av buketter. Du får tips om hur du kan väva in torkade växter i buketten, från trädgården eller promenaden.

Boka kursen nu

Innehåll

Du får vidare kunskap om hur du kan tänka och göra för att få dina köpta snittblommor eller nyutslagna blommor från trädgården att hålla längre.

Torkad fägring – ett billigt, hållbart och roligt sätt att dekorera

Vilka färska blommor går bra att torka? Vilka fröställningar är värda att ta till vara för dekorationer? Hur förlänger du hållbarheten och behåller fräschören på dina torkade buketter?

Föreläsare

Katarina Hagbarth är trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare och driver företaget Trädgård och miljö i Uppsala. Där jobbar hon med rådgivning, planering, design, plantering och skötsel av i första hand privatträdgårdar. Hon har även uppdrag med blomsteruppsättningar för dekoration, bröllop och begravning. Katarina är utbildad vid bl.a. Trädgårdsakademin och YH Enköping.

– Naturen har alltid funnits nära mig. Där kan jag finna ro, vila, glädje och njuta av den förunderliga livskraft som finns. Det blir allt viktigare för oss att finna en egen lugnande, läkande och njutbar grön plats, med tanke på den urbana och stressande miljö som många av oss bor och lever i. Naturens årstidscykel förmedlar hopp!

Kursledare

Katarina Hagbarth

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2022 - 12 nov 2022
Lö 11:00 - 11:45
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1146955
Fåtal platser kvar
Pris
0 kr