Klimatångest - vad kan jag göra?

Plats Stockholm

Frida Hylander från Klimatpsykologerna lär oss hantera vår personliga klimatångest och öka chanserna att bidra till en hållbar förändring. Du får handfasta verktyg för att ta dig vidare och agera.

Boka kursen nu

Har du också klimatångest och undrar vart man ska börja? Varför görs inte mer i klimatfrågan, trots att vi vet hur allvarligt och akut läget är?

I föreläsningen – Klimatångest – vad kan jag göra? lär Frida Hylander från Klimatpsykologerna oss hantera vår personliga klimatångest för att vi ska kunna öka chanserna att bidra till en hållbar förändring. Du får handfasta verktyg för att ta dig vidare och agera.

Frida Hylander från Klimatpsykologerna berättar hur den mänskliga psykologin fungerar och varför den ibland ställer sig i vägen för vårt agerande. Föreläsningen ger dig bättre insikt i hur du kan komma runt de psykologiska fallgroparna och får konkreta verktyg för att öka dina chanser att bidra till en hållbar förändring.

Frida Hylander är legitimerad psykolog, med en examen i humanekologi. Hon arbetar sedan flera år tillbaka med klimatfrågan ur ett psykologiskt och beteendemässigt perspektiv, tillsammans med Klimatpsykologerna. 2019 skrev hon boken Klimatpsykologi - hur vi skapar hållbar förändring, tillsammans med psykologerna Kali Andersson och Kata Nylén. Hon gör Klimatpsykologipodden tillsammans med psykologen Liv Svirsky (från podden Barnpsykologerna).

Frida jobbar kliniskt och tar emot patienter på sin mottagning, föreläser och håller workshops för universitet och företag om klimatpsykologi, och jobbar tillsammans med Folkuniversitetet i ett treårigt projekt, Terra-Pi, som riktar sig mot unga med klimatångest.

Föreläsningen är en del av vår satsning Hållbar gördag där vi lägger fullt fokus på hållbarhet och klimatpåverkan och på vad du som individ kan göra för att leva hållbart.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2022 - 12 nov 2022
Lö 11:00 - 11:45
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1143148
Pris
0 kr