Konsumtionskulturens tvingande logik

Plats Stockholm

Varför gör vi inte som vi säger? Genom att förstå konsumtionskulturen och den sociala rollen som konsumtion spelar för människor kan vi bättre förstå varför människor inte agerar på den fakta som idag finns om klimatförändrindring

Är människan som art oförmögen att tänka och handla långsiktigt i vardagen? Och om vi människor ska ändra beteende, vad behöver vi då lära oss om människan? Genom att förstå konsumtionskulturen och den sociala rollen som konsumtion spelar för människor kan vi bättre förstå varför människor inte agerar på all den information och fakta som finns idag om klimatförändringar. Föreläsningen belyser vikten av att förstå människors faktiska beteenden; att inte nöja sig med att tro på vad människor säger – utan studera vad de gör.

Katarina Graffman är filosofie doktor i kulturantropologi med fokus på konsumtion och konsumtionskultur.

Föreläsningen är en del av vår satsning Hållbar gördag där vi lägger fullt fokus på hållbarhet och klimatpåverkan och på vad du som individ kan göra för att leva hållbart.

Om bokning

Just nu kan du inte boka in dig på föreläsningen, men så fort tidpunkten är fastställd kommer den att bli bokningsbar. Håll utkik i augusti!

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 nov 2022 - 12 nov 2022
Lö -
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
1143084
Pris
0 kr