Tillräcklighet: konsumtion och hållbar omställning

Plats Stockholm

När har vi det ”bra nog” och hur kan vi tänka om kring vad som är tillräckligt, både på individ- och samhällsnivå, som ett sätt att ta itu med de negativa sociala och miljömässiga effekterna av vår överkonsumtion?

Boka kursen nu

OBS! Föreläsningen hålls fysiskt på Kungstensgatan 45.
Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

Åsa Callmer har forskat om hållbar konsumtion och hållbar omställning på KTH. Hennes doktorsavhandling handlar om tillräcklighet som idé och praktik - vad är det, och vad kan det betyda i ett konsumtionssamhälle? Åsas forskning inkluderar intervjuer med personer som på olika sätt har praktiserat tillräcklighet men fokuserar också på olika strategier för att minska konsumtionen. Föreläsningen introducerar tillräcklighet som ett viktigt element i omställningen till ett mer hållbart samhälle och ställer frågor om hur en politik för tillräcklighet kan se ut.

Kursledare

Åsa Callmer

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2022 - 10 nov 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1136967
Pris
0 kr