Klimatkompensation - ett omstritt svar på krisen

Plats Stockholm

Denna gratis föreläsning blickar tillbaka på klimatkompensationens kontroversiella historia och frågar vilken roll fenomenet kan spela i den pågående klimatomställningen.

Boka kursen nu

OBS! Föreläsningen hålls fysiskt på Kungstensgatan 45. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende covid-19.
Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Tack för din förståelse.

Klimatkompensation är ett omstritt instrument i den klimatpolitiska verktygslådan. Åsikterna går isär om kompensationsprojekt verkligen gör klimatnytta och om det är moraliskt rätt att betala någon annan för att göra klimatarbetet åt oss. Denna föreläsning blickar tillbaka på klimatkompensationens kontroversiella historia och frågar vilken roll fenomenet kan spela i den pågående klimatomställningen.

Föreläsare

Eva Lövbrand är biträdande professor vid Tema Miljöförändring och Centrum för klimatpolitisk forskning, Linköpings universitet. Hon forskar om internationell klimatpolitik och vad som krävs för en rättvis omställning till ett fossilfritt samhälle.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 maj 2022 - 05 maj 2022
To 18:00 - 19:30
Tillfällen
1
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1117713
Pris
0 kr