Självledd bokcirkel: Klimatboken

Plats Malmö

Vill lära dig mer om klimatförändringarna och hur experter inom området ser på situationen vi och vår planet befinner oss i? Vill du diskutera dessa aktuella frågor med en grupp andra människor? Anmäl dig till bokcirkeln Klimatboken!

Boka nu

Beskrivning av Klimatboken från Bokförlaget Polaris: "Det ser ut som ett omöjligt uppdrag: att påverka klimatförändringarna och säkra en trygg framtid för jordelivet i en skala och hastighet som vi aldrig tidigare har sett. Oddsen är usla och tiden är på väg att ta slut. Men situationen går att förändra. Runtom i världen har geofysiker och matematiker, oceanografer och meteorologer, ingenjörer, ekonomer, psykologer och filosofer använt sin expertkunskap för att utveckla en djup krisförståelse.

Greta Thunberg har skapat Klimatboken i samarbete med över hundra av dessa experter och tänkare för att utrusta oss med den nödvändiga kunskapen. Texterna spänner över vitt skilda områden och ger oss en unik källa; här får vi hela bilden av planetens tillstånd, vilket krävs för att en aktionsplan ska vara möjlig."

Om studiecirkeln

I bokcirkeln läser och diskuterar ni Klimatboken och de ämnen som boken berör. Bokcirkeln passar dig som vill ha mer kunskap om klimatet och klimatförändringarna och söker ett sammanhang att diskutera detta med andra.

Detta är en självledd studiecirkel utan lärare eller kursledare. Vi på Folkuniversitetet är med vid första träffen för att hjälpa till med planeringen för gruppen och finns sedan som stöd under cirkelns gång. I cirkeln kommer ni själva bestämma upplägg, i vilken takt ni vill läsa boken och hur ofta ni vill ses.

Start och anmälan

Du anmäler dig till studiecirkeln här så skapar vi grupper löpande. Startdatum är därför inte fastställt utan vi kontaktar er när vi har en startklar studiecirkel på minst 5 deltagare. Är ni redan en grupp och vill ha studiecirkeln själva går det jättebra, hör bara av er så löser vi det!

Material

Klimatboken av Greta Thunberg. Du som deltar kan välja att låna boken av oss eller införskaffa boken på egen hand. Ni kommer även få ett studiematerial (digitalt eller på papper) från Folkuniversitetet med tips och inspiration till bokcirkeln.

Bra att veta

Det finns möjligheter att träffas i Folkuniversitetets lokaler. Om du är intresserad av studiecirkeln men på annan ort eller på distans, hör av dig!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
8
Första tillfället
kl -
Studietimmar
16
Kurs-ID
402091
Pris
0 kr