Studiecirkel: Klimatkänslor och engagemang

Plats Malmö

Är du fylld av känslor kopplat till klimatkrisen? Funderar du mycket på vad som går att göra, hur man kan engagera sig? I denna studiecirkel diskuteras känslor och engagemang kopplat till klimatet. Inga förkunskaper krävs

Om studiecirkeln

Klimatkänslor och engagemang är en självledd studiecirkel, inte lärarledd kurs. Detta innebär att ni gemensamt ansvarar för gruppens kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Vi på Folkuniversitetet är med på första uppstartsmötet för att hjälpa till och finns som stöd under cirkelns gång. I studiecirkeln kommer ni tillsammans överens om upplägg och utser en cirkelledare. Den gruppen utser som cirkelledare får genomgå en introduktionsutbildning (webbaserad) och kommer ansvara för att gruppens närvaro registreras.

Innehåll i studiecirkeln

I denna cirkel lär vi oss gemensamt om grunderna i klimatpsykologi för att gå vidare i hur vi kan hantera de olika känslor som uppstår i relation till klimatkrisen. Det gör vi genom att diskutera och göra övningar kring hur vi känslohanterar inom oss själva men också hur vi gör det genom att kollektivt engagera sig, agera tillsammans.

Material

Som deltagare i studiecirkeln får du ett studiematerial där det finns ett färdigt upplägg för sex träffar där det ingår högläsning, övningar och diskussionsmaterial. Gruppen kan själv välja tempo och vad man lägger störst vikt vid. Vi kan ha helt olika erfarenhet och förutsättningar - vi utvecklas tillsammans.

Exempel ur studiematerialet:

  • Vad är klimatkänslor
  • Verktyg för engagemang
  • Aktivt hopp

Övrigt

Det finns just nu inget planerat startdatum för studiecirkeln men gör en intresseanmälan så hör vi av oss!

Är ni en grupp som på egen hand vill lära er mer inom detta område eller är du intresserad av studiecirkeln men på annan tid eller plats? Kontakta oss så hjälper vi er starta en studiecirkel i klimatkänslor och engagemang!

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Antal tillfällen
6
Första tillfället
kl -
Studietimmar
12
Kurs-ID
401331
Pris
0 kr