Studiecirkel: Klimatkänslor och engagemang

Plats Malmö

Är du fylld av känslor kopplat till klimatkrisen? Funderar du mycket på vad som går att göra, hur man kan engagera sig? I denna studiecirkel diskuteras känslor och engagemang kopplat till klimatet. Inga förkunskaper krävs!

Om studiecirkeln

Klimatkänslor och engagemang är en självledd studiecirkel, inte lärarledd kurs. Detta innebär att ni gemensamt ansvarar för gruppens kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Vi på Folkuniversitetet är med på första uppstartsmötet för att hjälpa till och finns som stöd under cirkelns gång. I studiecirkeln kommer ni tillsammans överens om upplägg och utser en cirkelledare. Den gruppen utser som cirkelledare får genomgå en introduktionsutbildning (webbaserad) och kommer ansvara för att gruppens närvaro registreras.

Innehåll i studiecirkeln

I denna cirkel lär vi oss gemensamt om grunderna i klimatpsykologi för att gå vidare i hur vi kan hantera de olika känslor som uppstår i relation till klimatkrisen. Det gör vi genom att diskutera och göra övningar kring hur vi känslohanterar inom oss själva men också hur vi gör det genom att kollektivt engagera sig, agera tillsammans.

Material

Som deltagare i studiecirkeln får du ett studiematerial där det finns ett färdigt upplägg för sex träffar där det ingår högläsning, övningar och diskussionsmaterial. Gruppen kan själv välja tempo och vad man lägger störst vikt vid. Vi kan ha helt olika erfarenhet och förutsättningar - vi utvecklas tillsammans.

Exempel ur studiematerialet:

  • Vad är klimatkänslor
  • Verktyg för engagemang
  • Aktivt hopp

Intresserad?

Studiecirkeln kommer att hållas 2023 men datumen är ännu inte satta. Kontakta oss om du är intresserad av att delta eller om ni är en grupp som vill starta en studiecirkel inom detta område!

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Jenny Landberg

jenny.landberg@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
Tillfällen
6
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1153488
Pris
0 kr