Hållbart resande Distans Live (Steg 1)

Plats Distans

Hållbar utveckling är att ta hänsyn till kommande generationer. Därför måste vi leva klokt och ansvarsfullt. Vi måste lära oss att utnyttja jordens resurser med förstånd - så att de inte tar slut.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av hållbar utveckling och resande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av hållbar turism utan bara vara nyfiken på Schyst resandes frågor. Kursen ger dig kunskaper om Schyst resandes arbete, hållbart resande och hållbar utveckling, resebranschens ansvar, turismens baksidor och vad du kan göra för att påverka.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå Schyst resandes Ambassadörsutbildning och därefter engagera dig för Schyst resande genom att hålla workshops på skolor eller medverka vid mässor och events.

Kursinnehåll

Du får reda på vad du kan göra för att resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning.

Kursupplägg

Kursen hålls helt online. Föreläsningen görs via Zoom där även diskussion i smågrupper är möjlig. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Efter Hållbart resande STEG 1 kan du välja att ansöka till Schyst resandes Ambassadörsutbildning/Hållbart resande STEG 2 som även den arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet och hålls i Stockholm en gång om året.

Bor du på annan ort och blir antagen till Ambassadörutbildningen så ersätter vi dig för resa tur och retur Stockholm.

Sista anmälningsdag

Vi behöver din anmälan senast den 23 oktober 2020.

Föreläsningen kräver tillgång till dator och internetuppkoppling.

Litteratur & material

Zoom ingår i kursavgiften, när du anmält dig får du instruktioner om hur du går tillväga för att delta i föreläsningen.

Schyst resandes eget material.

Utbildningen är gratis.

Ellika Livchitz