Maten, miljön och mina matvanor Distans live

Plats Distans

Mat är en stor bidragande orsak till negativ miljö- och klimatpåverkan. Vad kan du göra för att vända trenden? Häng med i denna kurs där du får kunskap om en väg mot hållbarare och hälsosammare matvanor.

Boka kursen nu
Mat är en stor bidragande orsak till negativ miljö- och klimatpåverkan. En tredje del av den svenska hushållens klimatpåverkan kommer från maten, och ca 15 % av den totala växthusgasutsläppen i Sverige kommer från jordbruket.
För att vända trenden, bör alla vara med och ta ansvar på varsitt sätt och utifrån egna förutsättningar.

Men, hur är det med dina kunskaper gällande matens miljö- och klimatpåverkan?
Är du en av dem som säger "jag vill lära mig mer om matens miljö- och klimatpåverkan, och att jag borde förändra något med mina matvanor, men jag vet inte hur jag ska börja och att det ska hålla i längden?"
Du är inte ensam i dina tankar. Vi hjälps åt!

Denna kurs hjälper dig på vägen mot hållbarare och hälsosammare matvanor.

Kursinnehåll

• ökad kunskap om hur miljön och klimatet påverkas av livsmedelskedjan
• ökad kunskap om ekologisk mat, miljö- och klimatmärkningar av mat
• ökad kunskap om matsvinn, matförpackningar och kemiska ämnen i livsmedel
• värdefulla tips om vad du kan göra för att äta mer hållbart och hälsosamt
• kunskap om hur du sätter upp mål för dina nya matvanor och når det

Kursupplägg

Kursen genomförs via distans online. Du som deltar behöver ha webkamera och mikrofon. Lektionerna genomförs enligt nedan;
v.41 mån 10 okt
v.44 mån 31 okt
v.47 mån 21 nov
v.40 mån 12 dec

Kursledare

Vesna Djokic`, är civilingenjör i livsmedelsteknik och har i 17 år jobbat som Universitetslärare inom miljöområdet på Mälardalens Universitetet. Nuförtiden är hon egenföretagare på CoSolutions with You AB, där hon jobbar som föreläsare och utbildare. Hennes största utmaning är att sprida kunskap i form av föreläsningar och kurser till olika målgrupper i samhället om matens negativa påverkan på miljön och hälsan och att motivera människor att hitta egen väg till sina mer hållbara matvanor för en friskare planet och ett sundare liv.

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
10 okt 2022
Må 18:00 - 20:45
Tillfällen
4
Studietimmar
12
Kurs-ID
1126380
Pris
1320 kr