Hållbart resande Distans Live (Steg 1)

Plats Distans

Hållbar utveckling är att ta hänsyn till kommande generationer. Därför måste vi leva klokt och ansvarsfullt. Vi måste lära oss att utnyttja jordens resurser med förstånd - så att de inte tar slut.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av hållbar utveckling och resande. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av hållbar turism utan bara vara nyfiken på Schyst resandes frågor. Kursen ger dig kunskaper om Schyst resandes arbete, hållbart resande och hållbar utveckling, resebranschens ansvar, turismens baksidor och vad du kan göra för att påverka.

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att gå Schyst resandes Ambassadörsutbildning och därefter engagera dig för Schyst resande genom att hålla workshops på skolor eller medverka vid mässor och events.

Kursinnehåll

Du får reda på vad du kan göra för att resa mer medvetet och hur du kan påverka resebranschen att ta ett större ansvar. I utbildningen varvas föreläsningar med grupparbeten, övningar och filmvisning.

Kursupplägg

Kursen hålls helt online. Föreläsningen görs via Zoom där även diskussion i smågrupper är möjlig. Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Förkunskaper

Föreläsningen kräver tillgång till dator och internetuppkoppling.

Litteratur & material

Zoom ingår i kursavgiften, när du anmält dig får du instruktioner om hur du går tillväga för att delta i föreläsningen.

Schyst resandes eget material.

Praktisk information

Utbildningen är gratis.

Kursledare

Nathalie Töpperwien Blom

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
29 maj 2021 - 29 maj 2021
Lö 09:00 - 16:00
Tillfällen
1
Studietimmar
8
Kurs-ID
1099540
Pris
0 kr