Ta vara på maten

Plats Borås

Bli mer hållbar i köket! Ta vara på grönsaker, frukt och mat med kort bäst före-datum genom återbrukande matlagning.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av matlagning, oavsett vana och erfarenhet.

Mål

Du lär dig mer om hur du kan ta tillvara på grönsaker, frukt och andra produkter som är på väg att bli dåliga. Du får prova lite olika recept och får tips och idéer så du kan fortsätta experimentera på egen hand hemma.

Innehåll

Under kursen pratar vi bland annat om vad man kan göra med olika råvaror som har kort bäst-före datum eller är på väg att bli dåliga. Exempelvis göra färskost av filmjölk, örtsalt av grönsaksrester, glass och smoothies av frukt och grönsaker samt hur du kan syra grönsaker eller göra din egen chilisås.

Läraren berättar mer om olika processer, och vilka fördelar som finns med att återbruka mat.

Litteratur/material

Medtag gärna egna råvaror om du har hemma och är på väg att slänga. Ledaren kommer ha med sig smakprover och en del råvaror ni kan prova att återbruka med. Kursen avslutas med att vi äter och smakar på det vi tillsammans återbrukat.

Under kursen får du tips på böcker och hemsidor du kan gå vidare med, om du vill prova på flera saker att fermentera och syra.

Kursledare

Lilian Svensk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
17 okt 2020 - 17 okt 2020
Lö 09:00 - 12:00
Tillfällen
1
Plats
Viskastrandsgatan 5, 50630 Borås
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1072192
Pris
395 kr