Naturens skafferi

Plats Borås

Hållbar utveckling är att ta hänsyn till kommande generationer. Därför måste vi leva klokt och ansvarsfullt. Vi måste lära oss att utnyttja jordens resurser med förstånd - så att de inte tar slut.

Boka nu

Följ med ut i mark och trädgård för att själv hitta och skörda vilda växter och ogräs som du kan använda i köket! Man kan göra en hel del spännande mat av vilda växter, och en del av vad du rensar bort i trädgården kan du i stället använda till pajer, gott örtsmör, soppa och mycket annat.

I den här kursen får du lära dig känna igen och olika ätbara växter, samt får kunskap och recept för hur du använder din vilda skörd i matlagningen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av både matlagning, och trädgård och natur, oavsett vana och erfarenhet.

Mål

Deltagarna ska ha lärt sig mer om såväl de ogräs som förekommer i svenska trädgårdar, som om ätliga vilda växter, samt hur man kan använda sig av växterna i sin matlagning.

Innehåll

Kursen består av både teoretisk undervisning där du får lära dig mer om växterna och deras historia, samt hur de kan användas och tillagas, och en exkursion där du hittar och plockar växter och örter.

Litteratur/material

Ledaren kommer att dela med sig av ett kompendium fyllt med sina egna recept, samt ge tips om fortsatt läsning och användbar referenslitteratur du själv kan arbeta vidare med.

Ta med egen fika.

Plats

Samling kl. 10.00 på adress Råssa 2 Liljedalen, 517 92 Bollebygd

Kursledare

Lilian Svensk

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Borås

info.boras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
25 maj 2024 - 25 maj 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 25 maj 2024 kl 10:00-14:00
Plats
Råssa 2 Liljedalen, 51792 BOLLEBYGD
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
306487
Pris
695 kr