Svampkurs teori och fält med Majken Ekstrand

Plats Stockholm

Lär mer om svampar och svampplockning! Majken Ekstrand – vald till årets svampkonsulent 2022 – lär ut om matsvampar, artbestämning, hantering och annat. Teori som avslutas med exkursion i svampskogen!

Boka reservplats

Svampskogen med dess dofter och artrikedom lockar till att plocka svamp! Men hur hittar man svampen och vad ska man plocka? Majken Ekstrand har stor kunskap om svampar och deras karaktärer. Hon är hängiven svampplockare och pedagog och fick den ärorika utnämningen "Årets svampkonsulent 2022" – vilket innebär att hon med stor entusiasm och säkerhet lär ut den kunskap hon besitter.

Under två teoritillfällen och ett i fält får du lära dig mer om svamp: hur man artbestämmer, hittar och hanterar våra vanligaste matsvampar, om oätliga och giftiga svampar, olika naturtyper bland annat.

Ur innehållet

  • Våga plocka
  • Utrustning
  • Artbestämning
  • Matsvampar
  • Giftsvampar
  • Quiz och övningar
  • Hantering, förvaring och matlagning
  • Var hittar jag svampr?
  • Svampjakt och svampkorgskoll

Vem kan gå?

Kursen vänder sig såväl till nybörjare som till dig som vill bli säkrare och kunnigare i svampskogen

.

Upplägg, teori och fält

Kursen är på tre tillfällen. Onsdagarna den 31/8 och 7/9 är det teori, i sal, lördagen den 17/9 är vi ute i svampskogen.

Kursmaterial och utrustning

Rekommenderad litteratur: Nya Svampboken av Pelle Holmberg och Hans Marklund Utrustning i fält: Svampkniv, gärna med borste, korg och/eller papperspåsar, rejäla skor, lunchfika och dricka. Kursmaterial och utrustning ingår inte i kurspriset.

Kursledaren

Majken Ekstrand är utbildad svampkonsulent och blev vald till årets svampkonsulent 2022! Hon anlitas ofta som svampexpert i olika sammanhang, som radions Naturmorgon, Friluftsfrämjandet med flera föreningar. Hon finns på Instagram och Facebook som Svamparella och är moderator i Svamp-klapp, Skandinaviens största svampforum. Hon är legitimerad gymnasielärare i svenska och engelska.

Kursledare

Majken Ekstrand

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
31 aug 2022 - 17 sep 2022
On 18:30 - 20:00
Lö 09:00 - 13:30
Tillfällen
3
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1136449
Pris
1250 kr