Släktforskning med DNA - grund

Plats Västerås

Vill du veta på vilka vägar dina förfäder kom till Sverige? I så fall ska du anmäla dig till denna kurs - DNA för släktforskning.

Boka kursen nu
Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som villl lära känna människorna bakom namnen, hitta din släkts rötter och känna historiens vingslag. För denna kurs krävs grundläggande datakunskaper. Du ska kunna hantera Internet och e-post. För att få ut så mycket som möjligt av kursen bör du ha påbörjat eller ha intresse för att skapa ett släktträd.

Det är också bra om du har ordnat med DNA-test och har fått svar.

Mål
Målet med kursen är att lära dig grunderna i hur du använder ditt nya redskap i din släktforskning.

Kursinnehåll
Vad är DNA? På vilket sätt kan det hjälpa mig i min släktforskning, varifrån kommer mina förfäder, hur kontaktar jag mina nya släktningar, hur tar jag reda på hur jag är släkt med dem?

Kursupplägg
Vi träffas under sex tillfällen med planerad start 19 september. Övriga lektionstillfällen kommer kursledaren att informera om.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. I kursen används boken Släktforska med DNA som deltagaren själv införskaffar. OBS! Var vänlig att invänta bekräftelse att kursen startar innan ni inskaffar kurslitteratur.

Kursinformation
För att du som deltagare ska få ut så mycket som möjligt av kursen ber vi dig att innan kursstart, helst ha ordnat med ditt DNA-test och fått svar. Det brukar ta ca 10-12 veckor. Mer information hittar du på
www.ssgg.se
www.familytreedna.com

Kursledare

Pär Lidberg

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
17 sep 2020
To 19:15 - 20:45
Tillfällen
6
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1043202
Pris
1175 kr