Släktforskning forts:Mantalsforskning

Plats Vadstena

Mantalslängder är en källa till kunskap som är särskilt tacksam att söka i när husförhörsböckerna inte räcker till. Här lär du dig hur du går vidare i din släktforskning. Välkommen till Folkuniversitetet i Vadstena.

Boka kursen nu

Det här är en fortsättning för er som tidigare släktforskat men inte kommer vidare i böckerna. Genom mantalslängderna kan vi gräva oss djupare ner i vår historia. De utgör vårt tidgare skattesystem, som infördes 1642 och omfattade alla personer från 16 år och uppåt. Tidsepoken är 1642 till 1820. Mantalsuppgifterna ger ett värdefullt källvärde som komplement till släktforskningen.

Förkunskaper

Det här är en fortsättningskurs i släktforskning. Du bör därför ha lite vana.

Innehåll

Du lär dig var mantalsuppgiferna finns och lär dig tyda dem.

Upplägg

Första tillfället består av teori, andra tillfället är praktiskt, Då du själv får pröva att söka. Ta med egen dator med ditt släktforskarprogram. Vi använder programmen Arkiv digital eller Svar, beroende på vad deltagarna själva har.

Mål

Efter kursens slut har du de verktyg som behövs fortsätta hemma.

Matrial

Ta med egen dator vid kursens andra tillfälle.

Ledare

Göran Åhäll har släktforskat sedan 1975 då det inte fanns några digitala arkivsystem att tillgå. Sedan år 2010 har Göran släktforskat dagligen på Landsarkivet och har därför införskaffat sig en gedigen kunskap.

Kursledare

Göran Åhäll

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Motala

info.motala@folkuniversitetet.se

Tid
15 mar 2022 - 22 mar 2022
Ti 18:00 - 19:45
Tillfällen
2
Plats
Slottsgatan 10, 59230 Vadstena
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
1113276
Pris
500 kr