Släktforskning, fortsättning

Plats Uppsala

Vill du fördjupa dig inom släktforskning? Under denna kurs får du lära dig hur du kan gå vidare med din egen släktforskning. Du lär dig hantera olika problem som kan dyka upp under arbetets gång.

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Förkunskaper

För att gå kursen bör du ha grundläggande kunskaper i släktforskning och vara en aktiv och någorlunda självständig släktforskare.

Innehåll och upplägg

Under den här fortsättningskursen har du möjlighet att fördjupa dig i samt lära dig att komma vidare med den egna släktforskningen. Kursen utgår från de problem som deltagarna själva möter i sitt släktforskande. Under kurstillfällena övar ni på att tillsammans med läraren lösa problem som dykt upp under det egna släktforskandet.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen bärbar dator till kursen.

Under kursen använder vi oss av SVAR och Arkiv Digital. Kostnad för abonnemang ingår inte i kurspriset. Om du önskar kan läraren hjälpa dig att skaffa abonnemang vid första kurstillfället. Ett tillfälligt abonnemang till SVAR kostar 300 kr och ett till Arkiv Digital kostar 395 kr.

Rabatter och erbjudanden

Vi erbjuder rabatter bland annat för dig som är student, senior eller trogen deltagare. Du behöver uppge i meddelandefältet vid anmälan att du önskar ta del av en rabatt. OBS! Från och med denna termin behöver du betala fullpris vid bokningen. Om du är berättigad en rabatt återbetalar vi den till dig. Läs mer om våra rabatter och erbjudanden via länken nedan.

Kursledare

Roland Skoglund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 20 okt 2022
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1141428
Pris
1550 kr