Släktforskning, grundkurs

Plats Uppsala

Att släktforska är som att läsa en historisk deckare som handlar om just dig! Under den här kursen får du verktyg, tips och vägledning i ditt eget släktforskande.

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på dina rötter långt tillbaka i historien. Kursen kräver inga förkunskaper inom släktforskning. Du behöver dock ha grundläggande datorkunskaper, som att kunna hantera Internet och e-mail.

Släktforskning är otroligt spännande men det kan vara svårt att kasta sig in i detta virrvarr av arkiv, register, kyrkböcker, svårlästa handstilar och oäktingar utan en del grundläggande kunskaper. Denna kurs hjälper dig att snubbla lite mindre i jakten på dina rötter!

Innehåll och upplägg

Vi börjar med att lära oss de grundläggande begreppen för att kunna komma igång med forskningen. Vi tittar på kyrkoarkiven och på de släktforskningsböcker som finns på marknaden, och vi använder oss av det internetbaserade arkivet Arkiv Digital. Kursen anpassas beroende på vilka utmaningar vi stöter på under resans gång.

Kursmaterial

Du är välkommen att ta med dig en egen bärbar dator, men detta är inget som krävs för att delta i kursen.

I kurspriset för vår grundkurs i släktforskning ingår det ett tillfälligt abonnemang hos Arkiv Digital. Om du redan har ett pågående abonnemang kan du meddela detta vid anmälan för ett reducerat pris.

Rabatter och erbjudanden

Vi erbjuder rabatter bland annat för dig som är student, senior eller trogen deltagare. Du behöver uppge i meddelandefältet vid anmälan att du önskar ta del av en rabatt. OBS! Från och med denna termin behöver du betala fullpris vid bokningen. Om du är berättigad en rabatt återbetalar vi den till dig. Läs mer om våra rabatter och erbjudanden via länken nedan.

Kursledare

Roland Skoglund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2022 - 31 okt 2022
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
8
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1141424
Pris
2300 kr