Släktforskning, grundkurs

Plats Uppsala

Att släktforska är som att läsa en historisk deckare som handlar om just dig! Under den här kursen får du verktyg, tips och vägledning i ditt eget släktforskande.

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Den här kursen planeras att ges på plats i våra lokaler. Vi har små grupper i stora klassrum och följer myndigheternas rekommendationer. Om de allmänna rekommendationerna är sådana att det avråds från fysiska sammankomster kommer kursen att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på dina rötter långt tillbaka i historien. Kursen kräver inga förkunskaper inom släktforskning. Du behöver dock ha grundläggande datorkunskaper, som att kunna hantera Internet och e-mail.

Släktforskning är otroligt spännande men det kan vara svårt att kasta sig in i detta virrvarr av arkiv, register, kyrkböcker, svårlästa handstilar och oäktingar utan en del grundläggande kunskaper. Denna kurs hjälper dig att snubbla lite mindre i jakten på dina rötter!

Innehåll och upplägg

Vi börjar med att lära oss de grundläggande begreppen för att kunna komma igång med forskningen. Vi tittar på kyrkoarkiven och på de släktforskningsböcker som finns på marknaden, och vi använder oss av det internetbaserade arkivet Arkiv Digital. Kursen anpassas beroende på vilka utmaningar vi stöter på under resans gång.

Kursen har inplanerat uppehåll den 5/4 på grund av påsken.

Kursmaterial

Du är välkommen att ta med dig en egen bärbar dator, men detta är inget som krävs för att delta i kursen.

I kurspriset för vår grundkurs i släktforskning ingår det ett tillfälligt abonnemang hos Arkiv Digital. Om du redan har ett pågående abonnemang kan du meddela detta vid anmälan för ett reducerat pris.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Kursledare

Roland Skoglund

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2021 - 01 nov 2021
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
8
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1103106
Pris
2300 kr