Släktforskning påbyggnadskurs

Plats Södertälje

Finns det något som är mer spännande än att forska i sin egen släkts historia. De svenska arkiven är välfyllda och riktigt väntar på att du skall använda dem. Materialet är tillgängligt för alla

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till de som har gått släktforskning grundkurs, eller som genom egen forskning skaffat motsvarande kunskaper. Även som van forskare får du många nya tips! Viss datorvana fordras. Du som vill gå denna kurs bör ha forskat i ett år innan du går kursen så att du kan grunderna.

Kursinnehåll

Vi gör en riktig djupdykning i forskartekniken med mängder av råd och tips. Vi behandlar noggrant sådant som okänd fader, hur man hittar personer, torp/gårdar och kyrkomaterial som plötsligt försvinner. Vi förmedlar knep som förenklar forskning i bouppteckningar och domböcker samt ger en inblick i nätets oändliga möjligheter. Du lär dig även sökteknik för att få maximal information ur databaser och mycket annat.

Kursupplägg

Kursen går som veckoslutskurs, lördag och söndag med två pass vardera dag och 1 tim lunch. Totalt 12 studietimmar. Kurserna genomförs i samarbete med Södertälje Släktforskarförening. www.sodertaljeslaktforskarforening.se.

Fortsättningsmöjligheter

Vår ambition är att du alltid skall hitta kurser som ökar dina kunskaper. Anmäl dig gärna till någon kamratcirkel där deltagarna själva bestämmer teman och upplägg.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Kursledare

Kristina Ringel

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
13 nov 2021 - 14 nov 2021
Lö 09:00 - 15:30
Sö 09:00 - 15:30
Tillfällen
2
Studietimmar
12
Kurs-ID
1104357
Pris
825 kr