Släktforskning fortsättning

Plats Lund

Släktforskning fortsättning hjälper dig att komma vidare med din släktforskning. Du blir mer van vid att hitta i olika arkivhandlingar, utöver kyrkoböcker och husförhörslängder.

Boka kursen nu

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler i Lund. Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring smittspridningen av covid-19 kvarstår vid kursstart, så kommer kursen enbart att ges online.

Kursinnehåll

I kursen Släktforskning fortsättning jobbar du vidare med din släkthistoria. Du fortsätter att studera församlingsböcker, flyttlängder och födelse-, vigsel- och dödböcker, och ser på vad bouppteckningar kan säga om livet förr. Du blir bättre på att tyda äldre handstil. Kursen är deltagarstyrd och utgår mycket från kursdeltagarnas önskemål.

Kursen innehåller bland annat genomgångar av SCB-utdrag, mantalslängder, jordeböcker och annat material som leder vidare när den vanliga kyrkobokföringen inte finns tillgänglig.

Arbetssätt

Kursledaren har olika genomgångar på kurstillfällena, med exempel och bilder. Därefter arbetar du på egen hand med din forskning. Kursen utgår mycket från dina och de andra kursdeltagarnas önskemål. Du får hjälp av kursledaren att komma över hinder och komma vidare.

Du använder Arkiv Digital på egen bärbar dator.

Förkunskaper

Du kan grunden i vanlig svensk släktforskning. Du ska vara van vid att titta i församlingsböcker, flyttlängder och födelse-, vigsel- och dödböcker. Du kan vara självlärd eller har gått en grundkurs. Din släktforskning har kommit en bit på väg men kanske har fastnat och du behöver hjälp att komma vidare.

Är du helt nybörjare, föreslår vi Släktforskning grund.

Kursmaterial

Kursen utgår från programmet Arkiv Digital och därför behöver du ha ett eget abonnemang för din forskning. Ta med dig en bärbar dator.

Vill du ha en bok som referensmaterial rekommenderar vi Släktforskning på riktigt av Håkan Skogsjö.

Kursledare

Jesper Mattias Olsson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2020 - 26 nov 2020
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074287
Pris
2095 kr