Släktforskning fortsättning

Plats Lund

Kom vidare i din släktforskning med kursen Släktforskning fortsättning. Du blir mer van vid att hitta i olika arkivhandlingar och blir bättre på att tyda äldre handstil.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

I kursen Släktforskning fortsättning jobbar du vidare med din släkthistoria. Kursen innehåller bland annat genomgångar av SCB-utdrag, mantalslängder, jordeböcker och annat material som leder vidare när den vanliga kyrkobokföringen inte finns tillgänglig.

Du fortsätter också att studera församlingsböcker, flyttlängder och födelse-, vigsel- och dödböcker. Du blir bättre på att tyda äldre handstil.

Kursen är deltagarstyrd och utgår mycket från kursdeltagarnas önskemål.

Arbetssätt

Kursledaren har olika genomgångar på kurstillfällena, med exempel och bilder. Därefter arbetar du på egen hand med din forskning. Kursen utgår mycket från dina och de andra kursdeltagarnas önskemål. Du får hjälp av kursledaren att komma över hinder och komma vidare.

Du använder Arkiv Digital på egen bärbar dator.

Förkunskaper

Du kan grunden i vanlig svensk släktforskning. Du ska vara van vid att titta i församlingsböcker, flyttlängder och födelse-, vigsel- och dödböcker. Du kan vara självlärd eller har gått en grundkurs. Din släktforskning har kommit en bit på väg men kanske har fastnat och du behöver hjälp att komma vidare.

Är du helt nybörjare, föreslår vi kursen Släktforskning grund, antingen på plats i Lund eller på distans.

Kursledare

Jesper Olsson

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
10 nov 2022 - 08 dec 2022
To 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1139569
Pris
1395 kr