Släktforskning - kvällskurs

Plats Karlstad

Kurser i släktforskning. Släktens historia väcker nyfikenhet. De svenska arkiven är välfyllda och källorna tillgängliga för alla som är intresserade av släktforskning. Lär känna människorna bakom namnen, hitta din släkts rötter och känn historiens vingslag.

Boka kursen nu

Släktens historia väcker nyfikenhet. De svenska arkiven är välfyllda och källorna tillgängliga för alla. Riktigt intressant blir det när man lär känna människorna bakom namnen.

Målgrupp

Kursen vänder sig till nybörjare som vill komma igång med släktforskning.

Mål

Kursen ger grundläggande kunskaper i hur man börjar släktforska, vad man kan förvänta sig att finna, vilka böcker i ämnet man har nytta av och vilka arkiv som innehåller de uppgifter man söker. Redan från början får du arbeta praktiskt med att söka i arkiven.

Förkunskaper

Grundläggande datorvana.

Innehåll

  • Vilka arkiv och databaser som är tillgängliga. Hur man söker och vad man kan förvänta sig att finna.
  • Hur man fyller i antavlor och ansedlar.
  • Praktiskt forskningsarbete utifrån kyrkböcker, husförhörslängder, folkräkningar med mera.
  • Att få struktur och åtkomlighet i sin forskning.

Undervisningsform

I kursen varvas lärarledd undervisning med diskussion och eget praktiskt arbete. Tidigt i kursen får du börja arbeta praktiskt. Under kursen görs ett besök på Värmlandsarkiv.

Litteratur/material

I kursen använder vi oss av Arkiv Digital som databas, men du får även bekanta sig med andra databaser. Som kursbok används Vägen till dina Rötter (Ewa Nilsson). Du har möjlighet att köpa den i anslutning till kursen för ca 240 kr.

Alla medlemmar i Värmlands släktforskarförening har 20% rabatt på våra kurser inom området släktforskning. För att erhålla denna rabatt så ska du vara medlem i föreningen innan du gör din anmälan på den kurs du önskar att delta i. Du kan med andra ord, lösa ett medlemskap i föreningen och sen anmäla dig till denna kurs. För att erhålla rabatten uppge vid anmälan i fältet för meddelanden att du är medlem i föreningen. Avstämning sker med föreningen kring vilka som är medlemmar eller ej. Medlemsrabatten dras av direkt på din faktura för kursen.

Så gör du för att bli medlem: https://start.varmlandsrotter.se/bli-medlem/

Medverkande

Hans-Hugo Olsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
15 okt 2020 - 05 nov 2020
To 18:00 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Drottninggatan 26, 65225 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1077173
Pris
1600 kr