Min släkt - grundkurs

Plats Karlstad

Ett program för dig som på ett enkelt sätt vill dokumentera din släktforskning.

Boka kursen nu

Målgrupp
Kursen vänder sig till släktforskare som på ett enkelt sätt vill kunna skapa ordning och struktur på ett släktarkiv.

Mål
Kursen ger grundläggande kunskaper i programmet MinSläkt. Du får kunskap att arbeta med att skapa ditt släktarkiv och hur/var du sparar ditt släktarkiv.

Förkunskaper
Grundläggande datorvana samt kunskap i praktisk släktforskning. Medtag gärna resultat av din släktforskning samt ev. bilder, brev, bouppteckningar m.m som du har sparat på egen dator eller på USB-minne.

Innehåll
  • Introduktion av programmet MinSläkt och dess funktioner som att skapa ett släktarkiv, att underhålla och söka i arkivet och att bifoga bilder och övrigt material.
  • Grundläggande hantering av hur och var filer kan sparas, kopieras och flyttas mellan olika enheter samt vikten av säkerhetskopiering.
  • Några praktiska tips av allmänna datafunktioner i Windows och funktioner i ordbehandlingsprogrammet Word som kan användas i samband med arbete i MinSläkt.

Undervisningsform
Utbildningen varvar lärarledd undervisning med eget praktiskt arbete som du kan fortsätta med hemma mellan kurstillfällena.

Litteratur/materia
I kursen använder vi oss av programmet MinSläkt som kan laddas ned från Dannbergsdata. Vi förutsätter därför att du i första hand använder din egen dator vid denna kurs. Du har tillgång till en demoversion under kursen. I undantagsfall kan du spara ditt arbete på ett medtaget USB-minne.

Kursledare

Britt-Marie Johansson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Karlstad. Tel: 054 - 19 58 48

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022 - 08 mar 2022
Ti 09:30 - 12:00
Tillfällen
4
Plats
Drottninggatan 26, 65225 Karlstad
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1117614
Pris
900 kr