Evigt liv hos Karl Rahner och Martin Hägglund

Plats Uppsala

Välkommen till en öppen och kostnadsfri föreläsning med Philip Geister, doktor i systematisk teologi samt rektor för Newmaninstitutet

Hur ser kristna tänkare på livet efter döden? Under denna föreläsning presenteras och kontrasteras Martin Hägglunds beskrivning med den katolske teologen Karl Rahners (1904-1984) reflektioner om evigt liv. Finns det ett annat sätt att förstå relationen mellan det eviga och det timliga än det som Hägglund utgår ifrån?

Föreläsningen äger rum i Newmaninstitutets aula på Slottsgränd 6 i Uppsala.

Kvällen är en del av en föreläsningsserie som anordnas av Teologiska institutionen vid Uppsala universitet, Newmaninstitutet - högskola för teologi, filosofi och kultur samt Folkuniversitetet.

Mötesplats för teologi, filosofi och samhälle är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Teologiska institutionen vid Uppsala universitet och Newmaninstitutet. Syftet med samarbetet är att arrangera föreläsningar som sprider aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Varmt välkommen, föreläsningarna är gratis och öppna för alla!

Har du frågor?

Kontakta Karin Modig

karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

Tid
06 dec 2021 - 06 dec 2021
Må 19:00 - 21:00
Tillfällen
1
Plats
Slottsgränd 6, 75309 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
2
Kurs-ID
1111895
Pris
0 kr