Gud: jakten - om existentiell svindel (Distans)

Plats Distans

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men sökandet efter det heliga finns som en underström också i det sekulära.Välkommen till en livesänd och kostnadsfri distansföreläsning med teologen Joel Halldorf!

Under den här föreläsningen undersöker teologen Joel Halldorf de religiösa dimensionerna av vår samtid - i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutbyförsamlingen och menar att det inte är så stor skillnad på det religiösa och sekulära som vi ofta antar. När människor påstår att de avgudar en kändis eller att fotboll är deras religion, är det bara slentrianmässiga uttryck eller menar de faktiskt vad de säger?

Alla drabbas vi då och då av existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen - och finns det något som är värt att kalla heligt? Varmt välkommen att delta i denna distansföreläsning där vi diskuterar detta och mycket mer!

Kvällen är en del av en föreläsningsserie som anordnas av Teologiska institutionen vid Uppsala universitet, Newmaninstitutet - högskola för teologi, filosofi och kultur samt Folkuniversitetet.

Du behöver inte anmäla dig för att kunna delta i föreläsningen utan det räcker med att du ansluter till föreläsningen via den Zoom-länk som kommer publiceras här på hemsidan inom kort.

Mötesplats för teologi, filosofi och samhälle är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Teologiska institutionen vid Uppsala universitet och Newmaninstitutet. Syftet med samarbetet är att arrangera föreläsningar som sprider aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Varmt välkommen, föreläsningarna är gratis och öppna för alla!

Har du frågor?

Kontakta Karin Modig

karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se

Tid
08 mar 2021 - 08 mar 2021
Må 19:00 - 21:00
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1097238
Pris
0 kr