Bokcirkel kriminallitteratur, Västerås

Plats Västerås

Vill du delta i en bokcirkel? I denna kurs läser vi "Deckare"- Kriminallitteratur från "feel-good" romaner till verkliga brott.

Boka kursen nu
Du behöver inte ha några förkunskaper utan bara ett intresse av att läsa böcker och är intresserad av deckare/kriminallitteratur.
Kursen vänder sig till alla, inte bara vana läsare. Kanske ett skönt avbrott i vardagen eller ett bra sätt att varva ner efter en arbetsdag.

Kursinnehåll

Vi kommer att läsa några böcker under kursen gång och fokus är på deckare – kriminallitteratur från feel-good romaner till verkliga brott.
Under våra träffar diskutera vi om hur vi ser på kriminallitteratur av svenska författare, karaktärer i böckerna, miljö och trovärdighet. Bok kontra film, vi diskuterar filmade böcker och böcker/brott och jämför med de andra två fiktiva berättelserna.
Du förväntas vara aktiv på träffarna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Det finns möjlighet att lägga till tillfälle om det finns intresse.

Kursupplägg

Datum för övriga kurstillfällen bestäms vid första tillfället.

Det finns möjlighet att lägga till tillfällen om det finns intresse i gruppen. Detta kommer ni överens med kursledaren.

Efter kursen slut är det också möjligt att skapa en bokklubb och fortsätta träffas i Folkuniversitetets lokaler.

Kursmaterial

Du som deltagare införskaffar aktuell litteratur som vi läser på kursen. Vid första tillfället kommer din kursledare föreslå några olika böcker. Ni tillsammans i gruppen bestämmer vilken bok ni börjar med.

Övrigt

I denna kurs ingår kaffe/te

Kursledare

Kursledare Ewa Lindström -Björn säger så här;
För mig är läsning nöje och avkoppling. Jag har alltid tyckt om att läsa och under senare år har det oftast blivit kriminallitteratur. Det jag tycker är spännande med kriminallitteratur är att det finns så stor variation och det ser jag fram emot att få diskutera med er.

Kursledare

Eva Lindström Björn

Har du frågor?

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se

Tid
12 okt 2022
On 17:15 - 18:45
Tillfällen
4
Plats
Smedjegatan 9-11, 72213 Västerås
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1137097
Pris
325 kr