Poesikafé. Distans Live

Plats Distans

Prata om engelsk poesi! Samtal för dig som är intresserad av litteratur och vill djupdyka i text och språk tillsammans med andra. Kursen är på svenska, men med engelska texter.

Boka kursen nu

Innehåll

Vi läser och lyssnar till engelska dikter från 1600-tal till 1900-tal och samtalar på ett informellt sätt kring deras språk, form, och tematik. Vi utforskar också strategier för att läsa och tolka poesi. Vi läser texter av Carol Ann Duffy, Sir Walter Ralegh, Mary Robinson, Christina Rossetti och William Shakespeare.

Kursupplägg

Vid varje sammankomst fokuserar vi på en dikt som deltagarna läser i förväg. Möjlighet ges också att ta del av studiefrågor. Under sammankomsterna ges korta introduktioner till dikterna, deras författare och sammanhang. Därefter diskuterar vi tillsammans och har aktiviteter i mindre grupper varvat med samtal i hela gruppen.

Online via Zoom

Sammankomsterna sker online via Zoom, och du deltar live på angiven dag och tid. Senast dagen innan första tillfället kommer du att få länk och instruktioner till hur du går tillväga för att koppla upp dig och ansluta till det digitala rummet. Kursen kräver tillgång till dator med kamera, hörlurar med mikrofon samt bra internetuppkoppling.

Kursen ges på svenska, men du bör känna dig bekväm med att läsa på engelska, då samtliga dikter läses på originalspråk.

Kursledare

Elisabeth Lutteman, fil. dr i engelsk litteratur med särskilt intresse för renässansens texter, teatrar och musikkultur

Kursledare

Elisabeth Lutteman

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 apr 2022 - 17 maj 2022
Ti 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Studietimmar
15
Kurs-ID
1118649
Pris
1350 kr