Vinets värld

Plats Uppsala

Res med oss i vinets värld! Vi tar oss fiktivt till bl.a. Spanien, Italien och Grekland, lär oss mer om produktion och sortiment samt provsmakar vin från respektive land. Reseledare är Vassilis Varelas, som är en mycket erfaren och välmeriterad vinexpert. Varmt välkommen till vinets värld!

Boka nu

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper i ämnet. Du måste ha fyllt 18 år för att få delta i kursen.

Mål 

Deltagaren ska tillgodogöra sig kunskap om vilka länder som producerar vin, olika vintyper, odlade vindruvor, traditionella vintillverknings- och vinodlingsvanor samt olika tekniker. Dessutom ska deltagaren lära sig grundläggande principer kring provsmakning av vin. 

Innehåll

  • Fiktiva resor i Frankrike, Spanien, Portugal, Italien och Grekland.
  • Vinsortiment i respektive land
  • Viniferings- och vinodlingstraditioner i olika vinländer
  • Speciella vintyper, klimat-och markförhållanden
  • Prova respektive vin från respektive land

Lärare

Din lärare är utbildad oenolog och profesionell vinkonsult. Läraren har en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper. Se presentationen längst ner!

Studieform

10 studietimmar à 45 minuter. Kursen ges en gång i veckan under fem veckor.

Material

Läraren förser deltagarna med material. 

Anmälan

Tryck på ”Boka nu”. Du får välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer, ber vi dig välja det engelska formuläret. Kort efter att du har ansökt till kursen, kommer du få en bekräftelse. Vi önskar att du bokar kursen minst två veckor innan kursens planerade startdatum. Om det inte har inkommit tillräckligt många anmälningar två veckor före startdatum, kan vi behöva ställa in kursen.

Länkar

Anmälningsvillkor

Kursledare

Vassilis Varelas

Jag är examinerad oenolog och vinkonsult.

Jag har god erfarenhet av att arbeta med vinproduktions-, kvalitets- och vinodlingsfrågor och jag har även undervisat i vinkunskap. Nu jobbar jag som utbildningsledare och lärare på läke- och livsmedelsteknikerutbildningen på Folkuniversitetet i Uppsala. Innan dess har jag arbetat bland annat som forskare på Biodynamiska Forskningsinstitutet i Sverige och vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som postdoktor samt i Grekland på olika vinerier (Boutari S.A., Cooperative Winery of Nemea, med flera) som oenolog och vinodlingskonsult.
Jag har doktorsexamen i kemi (Atens universitet), MSc. i oenologi och MSc. och BSc. (integrerad master, 5-årig utbildning) i bioteknik (Atens jordbruksuniversitet). Jag har också yrkeslärarexamen från Stockholms universitet. Jag bor permanent i Sverige sedan 2016.
Vassilis Varelas

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 okt 2024 - 7 nov 2024
Torsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tor 10 okt 2024 kl 18:00-19:30
  • tor 17 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 24 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 31 okt 2024 kl 18:00 - 19:30
  • tor 7 nov 2024 kl 18:00 - 19:30
Studietimmar
10
Kurs-ID
204421
Pris
1150 kr