Åldrandets frihet och förluster, med Anna Kåver och Ann Lagerström

Plats Stockholm

Anna Kåver, i samtal med Ann Lagerström, tar oss med på existentiella och psykologiska strövtåg i åldrandet. Du får ta del av personliga erfarenheter liksom av yrkeserfarenheter från psykoterapin som inspirerar till egna tankar och reflektioner om åldrandets möjligheter och förluster.

Boka nu

Innehåll

I takt med att vi blir äldre skruvar vi upp volymen på tankar om existensen – kring livet och döden och vad det innebär att vara människa. På valen man gjort och ansvaret som följde. Nu finns tid för att komma nära oss själva med lite mer erfarna ögon. Har vi levt meningsfullt – och vad vill vi med de år som återstår? Hur håller vi oss levande även som lite trötta och ”övervuxna”?

Om detta handlar föreläsningen som utgörs av ett samtal mellan författaren och psykoterapeuten Anna Kåver och existentiella samtalsledaren Ann Lagerström. Under kvällen blir tillfälle till samtal i mindre grupper där du som åhörare kan dela reflektioner och tankar, om du så önskar. 

Anna Kåvers nya bok Med livet i behåll, åldrandets frihet och förluster kommer för övrigt att finnas till försäljning på plats.

Föreläsare/Medverkande

Anna Kåver, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi samt handledare och författare, har skrivit många böcker som berör centrala frågor i livet.

Ann Lagerström, fil. mag. i praktisk kunskap, Södertörns högskola, där hon också är utbildad i existentiell filosofi och psykologi mm. Ann leder existentiella samtalsgrupper, som Existentiella salonger på Folkuniversitetet liksom diplomutbildningen Existentiell samtalsledare. 

 

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
27 nov 2024 - 27 nov 2024
Onsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
ons 27 nov 2024 kl 18:00-20:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
118269
Pris
300 kr