Bubbelhoppa – byta perspektiv och idéer, med Emma Stenström

Plats Stockholm

Vi lever ofta i våra bubblor och får allt svårare att förstå andras perspektiv. Dock är det just nya perspektiv som vi människor behöver för att fortsätta utvecklas. Kom och medvetandegör dina egna och andras bubblor – och hur du knackar hål på dem! Med Emma Stenström docent vid Handelshögskolan.

Boka nu

Innehåll

Vi behöver träna våra förmågor att mötas och förstå andras perspektiv – på så sätt skapas nytänkande, förståelse, bättre samarbeten och helt enkelt möjlighet att utvecklas som individ. 

Vilja till utveckling är en drivkraft som ger oss en mer meningsfull tillvaro. Emma Stenström berättar om forskning som visar att när människors känsla av meningsfullhet minskar, försvagas vår handlingskraft. Ökad mening däremot, liksom förståelse för andra, stärker oss individer och vår vilja att bidra till något större.

I sin föreläsning omvandlar Emma Stenström gedigen forskning till praktiskt användbara råd. Att vara en bubbelhoppare är i mångt och mycket en inställning. Ett förhållningssätt till livet. En nyfikenhet på andra som leder till att vi kan vidga våra vyer och finna nya vägar. 

Våren 2023 kom Emma Stenströms bok Bubbelhoppa, en metod för att förstå andra (Volante 2023). Boken kommer även att finnas till försäljning. 

Föreläsare

Emma Stenström är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, krönikör i Dagens Industri, populär föreläsare och författare till boken Bubbelhoppa (Volante 2023). Hon är chef för Handels forskningscenter för konst, kultur och företagande, har varit gästprofessor vid Konstfack, programledare på SVT samt forskare i Montreal och Berlin.
Vid Handelshögskolan undervisar hon i hållbarhet och ledarskap på kandidat-, master- och chefsnivå och har blivit utsedd till bästa lärare flera gånger om. Emma har suttit i ett flertal styrelser, bland annat Statens Kulturråd, och är just nu styrelseledamot för Stiftelsen Dansens hus.

 

 

 

Föreläsningen ges med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

 

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 apr 2024 - 16 apr 2024
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 16 apr 2024 kl 18:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
112473
Fåtal platser kvar
Pris
200 kr