Kroppssmart – vardagsortopedi för folk i rörelse

Plats Stockholm

Att det gör ont någonstans i kropp och leder ibland, är helt normalt. Kroppen förändras av belastning och åldrande – men det finns mycket vi kan göra själva för att fortsätta må bra och vara aktiva och rörliga. Få kunskap och tips av Soheila Zhaeentan, specialistläkare i ortopedi.

Boka nu

Innehåll

Alla människor har en kropp med armar och ben med leder som förändras med åren. Men när vardagsträningen gör att det smärtar eller knakar, knastrar och klickar i lederna eller i rygg och nacke blir vi frågande – ska vi fortsätta eller begränsa oss? 

Under föreläsningen gör Soheila Zhaeentan en genomgång av rörelseorganens funktion och vanliga besvär samt ger rekommendationer för hur vi kan självbehandla de vanliga ortopediska krämporna, men framför allt hur vi kan förebygga dem och vara starka och rörliga livet ut – vardagsortopedi för folk som vill fortsätta röra sig!  

Soheila Zhaeentan, specialistläkare i ortopedi verksam på Sturebadets läkarmottagning, tar avstamp i sin nyligen utgivna bok Kroppssmart, vardagsortopedi för folk i rörelse (Natur & Kultur 2023). Boken kommer även att finnas till försäljning till specialpris.

Föreläsare

Soheila Zhaeentan, med. dr inom ortopedi, utbildade sig till läkare på Karolinska institutet, disputerade med en avhandling om axelkirurgi och är sedan drygt 20 år specialistläkare inom ortopedi. Hon har gedigen klinisk erfarenhet från både stora och mindre sjukhus i Sverige, Norge och Australien där hon gjorde en ettårig fellowship inom idrottsmedicin. Soheila Zhaeentan är bosatt i Stockholm och verksam på Sturebadets läkarmottagning.

 

 

Föreläsningen ges med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

 

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
11 apr 2024 - 11 apr 2024
Torsdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tor 11 apr 2024 kl 18:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
112133
Fåtal platser kvar
Pris
200 kr