Föreläsning: Spår av det förhistoriska landskapet

Plats Ronneby

Hur hänger natur och kultur ihop i Blekinge, sett ur ett drönarperspektiv. En digital föreläsning om Blekinges landskapsutveckling, den varierande havsnivån sedan istiden men framförallt alla spår av det förhistoriska landskapet.

Tack vare drönarteknik går det idag att illustrera många landskapshistoriska förlopp på ett nytt sätt. Föreläsare är professor Urban Emanuelsson (Centrum för biologisk mångfald).

En hel del av föredraget kommer att handla om hur vi fått fram mat ur landskapet, genom t ex fiske, men inte minst genom jordbruk och bete. Här har variationerna varit många och spåren finns i landskapet, dessa spår blir ibland extra tydliga med hjälp av drönarbilder
.Urban Emanuelssons specialitet är att utforska sambanden mellan den mänskliga historien och den biologiska mångfalden i landskapet.

Föredraget ingår i en serie om fem föredrag som till stora delar bygger på drönarfotografering och filmning. Olika teman har valts ut för Blekinges fem kommuner, för Ronnebys del är temat det förhistroiska landskapet.

Plats: Föreläsningen sänds digitalt via Kulturarv i Blekinges youtube-kanal. Länk till föredraget finns nedan, föreläsningen aktiveras torsdagen 20 maj kl.18.30. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs.

Föredraget är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Region Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge och Marinmuseum och har genomförts med stöd från FUF-Folkuniversitetsförneingen.

Har du frågor?

Kontakta Ida Linder

ida.linder@folkuniversitetet.se

Tid
20 maj 2021 - 20 maj 2021
To 18:30 - 20:00
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1102827
Pris
0 kr