Föreläsning: Martinsons och Saljes landskap

Plats Olofström

Hur hänger natur och kultur ihop i Blekinge, sett ur ett drönarperspektiv. En digtital föreläsning om Harry Martinsons och Sven Edvin Saljes landskap, hur hade detta landskap formats? Hur fungerade det, inte minst ekologiskt?

Tack vare drönarteknik går det idag att illustrera många landskapshistoriska förlopp på ett nytt sätt.
Föreläsare är professor Urban Emanuelsson (Centrum för biologisk mångfald). En hel del av föredraget kommer att handla om hur vi fått fram mat ur landskapet, genom t ex fiske, men inte minst genom jordbruk och bete och detta påverkade skogen. Här har variationerna varit många och spåren finns i landskapet, dessa spår blir ibland extra tydliga med hjälp av drönarbilder. Mycket har förändrats sedan Martinson och Salje var unga, hur gick det t ex till när skogarna tätnade? Urban Emanuelssons specialitet är att utforska sambanden mellan den mänskliga historien och den biologiska mångfalden i landskapet.

Föredraget ingår i en serie om fem föredrag som till stora delar bygger på drönarfotografering och filmning. Olika teman har valts ut för Blekinges fem kommuner, för Olofströms del blir temat: Martinsons och Saljes landskap.

Plats: Föreläsningen sänds digitalt via Kulturarv i Blekinges youtube-kanal. Länk till föredraget finns nedan, föreläsningen aktiveras tisdagen 18 maj kl.18.30. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs.

Föredraget är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Region Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge och Marinmuseum och har genomförts med stöd från FUF-Folkuniversitetsföreningen.

Har du frågor?

Kontakta Ida Linder

ida.linder@folkuniversitetet.se

Tid
18 maj 2021 - 18 maj 2021
Ti 18:30 - 20:00
Tillfällen
1
Studietimmar
2
Kurs-ID
1102815
Pris
0 kr