Föreläsning: Historiska spår i kustlandskapet

Plats Karlskrona

Hur hänger natur och kultur ihop i Blekinge, sett ur ett drönarperspektiv. En digital föreläsning om Karlskrona kommuns kustlandskap.

Tack vare drönarteknik går det idag att illustrera många landskapshistoriska förlopp på ett nytt sätt.

Professor Urban Emanuelsson (Centrum för biologisk mångfald) berör teman som den varierande havsnivån sedan istiden, kommunikationer längs kusten, militära anläggningar ända tillbaka till vikingatiden.

En stor del av föredraget kommer att handla om hur vi fått fram mat ur landskapet, genom t ex fiske, men inte minst genom jordbruk och bete. Variationerna har varit många och spåren finns i landskapet, dessa spår blir extra tydliga med hjälp av drönarbilder.

Urban Emanuelssons specialitet är att utforska sambanden mellan den mänskliga historien och den biologiska mångfalden i landskapet.

Föredraget ingår i en serie om fem föredrag som till stora delar bygger på drönarfotografering och filmning. Olika teman har valts ut för Blekinges fem kommuner, för Karlskronas del är temat kusten.

Plats: Föreläsningen sänds digitalt via Kulturarv i Blekinges youtube-kanal. Länk till föredraget finns nedan, föreläsningen aktiveras fredagen 21 maj kl.18.30. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs.

Föredraget är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Region Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge och Marinmuseum och har genomförts med stöd från FUF-Folkuniversitetsförneingen.

Har du frågor?

Kontakta Ida Linder

ida.linder@folkuniversitetet.se

Tid
21 maj 2021 - 21 maj 2021
Fr 18:30 - 20:00
Tillfällen
1
Studietimmar
1
Kurs-ID
1102741
Pris
0 kr