Den samtida konstvärlden

Plats Malmö

Är du intresserad av konsten i vår samtid och dess ständiga förvandling? Under denna kurs får du lära dig om trender, tendenser och sociala mediers påverkan på bilder och budskap i dagens konstvärld.

Boka nu

Kursinnehåll

Den samtida konstvärlden kan upplevas svårgripbar. Under denna kurs får du utforska pågående konsttrender och uttryck, från memes till hur historiska influenser lever vidare i dagens konstvärld. Du får en inblick i det nya konstlandskapet, lära känna aktuella ämnen inom konstvetenskapen och verktyg för att analysera och tolka dagens trender.

  • trender och tendenser i dagens konstvärld
  • hur sociala medier påverkar bilder och budskap
  • vårt förändrade sätt att se på och konsumera konst
  • multisensorisk konst
  • traditionella mönster som återuppstår i konsten

Kursupplägg

Föreläsningar varvat med gemensamma diskussioner.

Förkunskaper

En kurs för dig som kan grunderna inom konsthistoria och vill lära känna den moderna konstvärlden. Är du nybörjare rekommenderar vi att du börjar med kursen Konsthistoria grund

Material

Kursledaren delar material under kursen. Frivillig extralitteratur ingår inte i avgiften.

Kursledare

Kristina af Klinteberg

”Konsthistoria är mer än bara stilar och epoker. Det är en berättelse om människans visuella spegling av sin tid och sina tankar. Det är också en arena där vi kan studera samhälle, normer och värderingar i ständig utveckling.”

Kristina af Klinteberg är kultur- och konstvetare med studier från universiteten i Lund, Uppsala och London. Hon är också författare och en engagerad föreläsare som vill koppla våra visuella upplevelser till ord och till den känslomässiga upplevelse som konst kan ge. Att utveckla seendet, hitta paralleller mellan forna tider och det som finns omkring oss i dag tycker hon är särskilt relevant att föra in i undervisningen. Annars brinner hon lite extra för konstföremål samt makt- och praktsymboler i porträtt från tidigmodern tid.

På Folkuniversitetet undervisar Kristina i konsthistoria och specialkurser kring konst. I hennes kurser får ni de stora huvuddragen i olika perioder, ni får se exempel på bildkonst, skulptur och arkitektur samt diskutera egna tankar och tolkningar utifrån egna vinklar.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
18 nov 2024 - 2 dec 2024
Måndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 18 nov 2024 kl 17:30-19:45
  • mån 25 nov 2024 kl 17:30 - 19:45
  • mån 2 dec 2024 kl 17:30 - 19:45
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
409208
Pris
1295 kr