Konsthistoria grund

Plats Malmö

En snabbkurs i konsthistoria i Malmö – lär dig grunderna i den västerländska konsthistorien och vad som format den. Få mersmak för ett ämne som varit mer avgörande för vårt samhälles utveckling än du kanske tror!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

  • den västerländska konsthistoriens epoker från antiken till idag
  • stilbildande verk och konstnärer
  • historiska strömningar
  • hur skrivs konsthistoria och av vem
  • konsthistoriens återkommande teman och motiv

På denna kurs får du ta del av en komprimerad tidslinje över västvärldens konsthistoria. Vi går igenom antiken, medeltiden, epokerna under 1500–1700-talet och den moderna konsthistorien från 1800- till 2000-talet. Du får en överblick av epoker och stilar under de olika tidsperioderna och kopplar dem till varandra och sina samtida förutsättningar.

Du får beröra frågor som varför västvärlden är i fokus i den konsthistoria vi känner till idag och vad som format konsten. Tillsammans diskuterar vi begreppen konst, historia och historieskrivning.

Fokus för kursen är den visuella konsten som skapats från antiken till idag. Du får exempel på och får diskutera betydelsefulla verk och konstnärskap som påverkat och påverkats av samtida och historiska strömningar. Kursen ger en övergripande bild av konsthistoria ur flera perspektiv.

Kursupplägg

Föreläsningar varvat med gruppdiskussioner.

Målgrupp

För dig som är intresserad av och nyfiken på konsthistoria. Du behöver inga särskilda förkunskaper.

Material

Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

 

Kursledare

Anni Reponen

”När man lär sig språk och konst, finns det en viktig regel. Man ska inte vara rädd för att göra små fel, bara man kan göra sig förstådd och vara öppen för att utvidga sin kunskap.”

Jag är en finsk internationell polyglott och konstälskare som är född och uppvuxen i Finland, men sedan dess har jag bott i tre olika länder: Finland, Spanien och nu Sverige. Jag har studerat konstvetenskap och litteratur på Universidad Complutense de Madrid och Stockholms universitet, där jag specialiserade mig i nutidskonst och konstkritik.

Jag har alltid varit intresserad av olika språk, när jag inte undervisar i kurser på Folkuniversitetet arbetar jag som översättare och konstkritiker på finska, spanska och engelska. Hur som helst är jag sugen på att ta min karriär till olika länder och därför har jag arbetat inom konst i Venedig, Madrid och Helsingfors.

På Folkuniversitetet undervisar jag konstvetenskap och finska. I mina kurser är öppna samtal och tal lärandets hjärta. Jag vill motivera alla att använda sin kunskap både i konsten och språket från kursens början.

Anni Reponen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 jan 2023 - 20 feb 2023
Måndag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 16 jan 2023 kl 18:00-19:30
  • mån 20 feb 2023 kl 18:00 - 19:30
  • mån 30 jan 2023 kl 18:00 - 19:30
  • mån 6 feb 2023 kl 18:00 - 19:30
  • mån 13 feb 2023 kl 18:00 - 19:30
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
400085
Pris
1445 kr