Introduktion till den nutida konstvärlden

Plats Malmö

Vill du veta mer om den moderna konstvärlden? Under denna kurs i centrala Malmö får du lära dig mer om dagens konstinstitutioner och filosofi.

Boka nu

Kursinnehåll

Hur förstår vi konsten idag, vilka frågor, organisationer och teman förknippas med den nutida konsten? Under denna kurs introduceras du till, och får diskutera de filosofiska frågor som påverkar konstvärlden idag.

Under den här kortkursen lär du dig:

  • institutionernas entitet: skillnaden mellan en konstmarknad, konstnärsdrivna utställningsytor, konsthallar och museum
  • konstinstitutionernas influens, deras makt och hur de påverkar vår förståelse för konsten
  • kort historia om olika definitioner av konst och konstnärer
  • vilka ämnen och teman som anses intressanta inom nutidens konstvärld

Kursform

Kursen anordnas i våra lokaler i centrala Malmö.

Målgrupp  

För dig som är intresserad att veta mer om 1900-talets konstinstitutioner, och de filosofiska frågor som kretsar kring ämnet. Vi rekommenderar att du har grundläggande kunskaper om konsthistoria. Om du är nybörjare rekommenderar vi dig våra kurser Konsthistoria grund och Konsthistoria ur olika perspektiv.

 

Kursledare

Anni Reponen

”När man lär sig språk och konst, finns det en viktig regel. Man ska inte vara rädd för att göra små fel, bara man kan göra sig förstådd och vara öppen för att utvidga sin kunskap.”

Jag är en finsk internationell polyglott och konstälskare som är född och uppvuxen i Finland, men sedan dess har jag bott i tre olika länder: Finland, Spanien och nu Sverige. Jag har studerat konstvetenskap och litteratur på Universidad Complutense de Madrid och Stockholms universitet, där jag specialiserade mig i nutidskonst och konstkritik.

Jag har alltid varit intresserad av olika språk, när jag inte undervisar i kurser på Folkuniversitetet arbetar jag som översättare och konstkritiker på finska, spanska och engelska. Hur som helst är jag sugen på att ta min karriär till olika länder och därför har jag arbetat inom konst i Venedig, Madrid och Helsingfors.

På Folkuniversitetet undervisar jag konstvetenskap och finska. I mina kurser är öppna samtal och tal lärandets hjärta. Jag vill motivera alla att använda sin kunskap både i konsten och språket från kursens början.

Anni Reponen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 jun 2023 - 12 jun 2023
Måndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
mån 5 jun 2023 kl 18:00-19:30
  • mån 12 jun 2023 kl 18:00 - 19:30
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
4
Kurs-ID
400078
Pris
645 kr