Grand tour - att resa i 1600-talets Europa

Plats Uppsala

Välkommen till en föreläsning med Ola Winberg, doktor i Historia vid Uppsala universitet.

På 1600-talet avslutade många adelsmän sin utbildning med en bildningsresa - Grand Tour - i Europa. Denna föreläsning handlar om vart resenärerna reste, vad de gjorde och vad det kostade. Illustrativa exempel hämtas från resor i Frankrike och Italien, där resenärerna skulle studera renässansens och barockens främsta mästerverk.

Föreläsningen äger rum i Folkuniversitetets aula, Bergsbrunnagatan 1, Uppsala.

Kom ihåg att det är viktigt att du stannar hemma om du är sjuk, för att bidra till minskad smittspridning av Covid-19!

Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla! Kom gärna i god tid, det finns ingen möjlighet att anmäla sig till denna föreläsning. Vi kommer begränsa antalet platser enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer för minskad smittspridning av Covid-19.

Arrangeras i samarbete med tidskriften Forskning & Framsteg.

Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Kontakta Karin Modig

karin.ostman-modig@folkuniversitetet.se