Stadsvandring: Umeås kvinnliga pionjärer

Plats Umeå

Rösträttskvinnorna, lärarinnorna, fotograferna, arkitekterna och politikerna. Många är de kvinnor som brutit ny mark och banat väg för oss som kommit efter.

På denna rörliga föreläsning i stadsvandringsform får du lära känna Umeås kvinnliga pionjärer. Vilka var de? Vad brann de för? Och i vilka byggnader var de verksamma?

Ingen anmälan krävs för att delta på stadsvandringen. Mer information om start för vandringen uppdateras här och i våra sociala medier. Vandringen avslutas på Folkuniversitetets innergård där du också kan ta del av en utställning med broderade porträtt av Umeås kvinnliga pionjärer i samarbete med Broderiakademin..

Vi rekommenderar att du tar med något att sitta på under stoppen, exempelvis en hopfällbar stol eller pall, då det kan vara tungt att stå under hela tiden.

Om föreläsaren

Kerstin Thörn är pensionerad universitetslektor i idéhistoria vid institutionen för idé-och samhällsstudier vid Umeå universitet. Kerstin har bland annat forskat om bostadsfrågan och folkhemmets historia.

Kontakta Signe Andersson

Signe.andersson@folkuniversitetet.se