Sjukdomar förr och nu

Plats Uddevalla

Sjukdomar har alltid plågat oss människor, allt från ”grottgikt” till infektionssjukdomar.

Boka kursen nu

Hygieniska, sociala, ekonomiska och andra förändringar har visserligen påverkat sjukdomarnas karaktär genom åren, men vissa sjukdomar förblir lömska hot mot vårt välbefinnande.

Dit hör de nog så aktuella pandemierna. I vår tid möter vi nya sjukdomar, stundom kontroversiella och ofta livsstilsberoende. Det är denna resa, om sjukdomarna i tiden, som föreläsningen behandlar.

Möt Peter Währborg MD PhD Prof. Spec. kardiologi, invärtes medicin, smärtmedicin Leg. psykolog och psykoterapeut

Strömstad akademi erbjuder sedan 2008 aktiva forskare en akademisk hemvist, som gör det möjligt att fortsätta forska efter 67 års ålder. Akademins drygt 100 medlemmar, både äldre och yngre, skapar tillsammans en gedigen kunskapsbank av vetenskaplig kompetens och beprövad erfarenhet inom humaniora, samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknologi och medicin.

Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen.

OBS! Begränsat antal platser. Anmälan krävs.

Med reservation för ändringar.

Kontakta Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75

info.trollhattan@folkuniversitetet.se