Föreläsning: Selånger, där allting började (Zoom)

Plats Sundsvall

Som en del i projektet Dela glädje som bedrivs med medel från Socialstyrelsen erbjuder vi nu dig som är 62+ att delta i kostnadsfria digitala föreläsningar om Sundsvalls historia. Föreläsare är lokalhistorikern Bent Fridholm.

Boka kursen nu
Innehåll:

Selånger och dess fjärd var vårt områdes stora centrum långt innan staden Sundsvall etablerades. Historien sträcker sig långt tillbaka i tiden. Här landsteg Olof den Helige. Här fanns en Kungsgård, kyrka, hamn och en uråldrig handelsväg och pilgrimsled mot Jämtland och Norge. Här skrevs Hälsingelagen och hölls landstingting. En rik historia som är påtaglig för oss än idag!

Övrigt

Föreläsningarna i serien om Sundsvalls historia sänds via Zoom och du behöver anmäla dig till varje enskilt föreläsningstillfälle. Zoomlänk skickas ut på mail innan föreläsningen. Nätverksansluten dator/surfplatta/telefon krävs.

OBS!

Varje föreläsning i serien ges vid två tillfällen, vilket innebär att du endast kan vara med på en föreläsning per vecka. Har du anmält dig på två föreläsningar så avbokas du automatiskt från det andra tillfället.

Har du frågor?

Kontakta Angelina Akdag

info.sundsvall@folkuniversitetet.se

Tid
26 nov 2020 - 26 nov 2020
To 10:00 - 12:00
Tillfällen
1
Kurs-ID
1086548
Pris
0 kr